Доступність посилання

ТОП новини

Вина Савченко підтверджена – російський суд


Донецький міський суд Ростовської області Росії вирішив, що провина громадянки України Надії Савченко підтверджена. Про це в судовому засіданні, оголошуючи вирок, заявив суддя Леонід Степаненко.

«Провина Савченко підтверджується свідченнями потерпілих і свідків, які не мають суттєвих суперечностей», – відзначив він.

«Вірити свідкам, які говорять, що Савченко потрапила в полон до обстрілу, підстав немає», – додав суддя.

Донецький міський суд Ростовської області Росії 22 березня продовжує зачитувати вирок Надії Савченко. Очікується, що сьогодні суддя завершить процедуру зачитування вироку і буде винесено вердикт суду.

Раніше російська прокуратура зажадала засудити Надію Савченко до 23 років ув’язнення, а захист – повністю виправдати.

Надію Савченко від липня 2014 року утримують у СІЗО в Росії. Її в Росії, зокрема, обвинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, які влітку 2014 року, без дозволу української влади, перебували під Луганськом. Савченко і її захист звинувачення відкидають і стверджують, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

Надія Савченко від грудня оголосила чергове голодування на знак протесту проти ув’язнення, а від 4 до 10 березня тримала сухе голодування.

XS
SM
MD
LG