Доступність посилання

ТОП новини

Вибухи в Брюсселі: кількість жертв зросла до щонайменше 33


У Брюсселі повідомляють про зростання до щонайменше 33 числа жертв вибухів, що сталися в аеропорту і метро в цьому місті.

За словами мера Брюсселя, щонайменше 20 людей загинули внаслідок вибуху на станції метро «Мальбек», поблизу якої розташовані провідні європейські інституції. За даними ЗМІ, ще 13 людей загинули внаслідок двох вибухів у залі відправлень в аеропорту Брюсселя вранці 22 березня. Влада повідомляє, що принаймні один із цих вибухів скоїв смертник. Як повідомила новинна агенція Belga, перед вибухами лунали постріли і вигуки арабською.

Відповідальності за вибухи на себе наразі не взяв ніхто.

Аеропорт і громадський транспорт Брюсселя закрили. Влада закликає жителів Брюсселя не виходити з дому.

Прем’єр країни Шарль Мішель назвав напади «сліпими, насильницькими і боягузливими». У Бельгії рівень терористичної загрози підняли до найвищого.

Людей евакуюють з брюссельського аеропорту (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:19 0:00

У Брюсселі після вибухів в аеропорту і метро евакуйовано королівський палац. У місті й околицях поліція проводить обшуки. У бельгійську столицю спрямували додатково військові патрулі.

Британська авіакомпанія Delta перенаправляє в Амстердам рейси до Брюсселя. Так само роблять і деякі інші авіакомпанії. Інші відкладають брюссельські рейси, а ірландська Ryanair їх взагалі скасувала.

Посилені заходи безпеки у Франції, Данії, Швеції, Норвегії, Фінляндії та Великобританії: посилено патрулювання аеропортів, вокзалів й інших транспортних вузлів, а також в інших місцях масового скупчення людей.

У МЗС України повідомили, що інформацію про наявність українців серед постраждалих уточнюють.

Бельгія після терористичних атак у Парижі восени минулого року перебувала на високому, третьому рівні терористичної загрози.

Минулої п’ятниці в Брюсселі бельгійські та французькі поліцейські в рамках розслідування минулорічних терактів у Парижі внаслідок антитерористичного рейду затримали Салаха Абдеслама, одного з підозрюваних в організації та виконанні паризьких терактів.

XS
SM
MD
LG