Доступність посилання

ТОП новини

Яресько: уряд має сконцентруватися на максимальному впровадженні реформ


Наталія Яресько
Наталія Яресько

Міністр фінансів України Наталія Яресько вважає, що новий уряд має сконцентруватися на впровадженні максимальної кількості реформ, які модернізують українську економіку.

Висловлюючи свою точку зору на те, яких принципів має дотримуватися уряд технократів, формування якого обговорюють у Верховній Раді та поза нею, Яресько відзначила на своїй сторінці у Facebook: «Українці принесли в жертву надто багато заради кращого майбутнього країни. Тому ми маємо вберегти країну зараз. Тому саме зараз, не зволікаючи, ми повинні відновити довіру громадян і забезпечити зростання економіки».

Вона додала, що не має «жодних планів чи бажання будувати політичну кар’єру в майбутньому», а прагне «провести в Україні реформи, що забезпечать економічне зростання, розвиток демократичного суспільства та підвищення добробуту кожного українця».

За словами Наталії Яресько, «члени уряду мають бути відданими виключно служінню народу України» і мати «бездоганну репутацію». Вони повинні мати «повну нетерпимість до корупції та політичного втручання в роботу державних органів виконавчої влади»; «не повинні перейматися політичною кар’єрою».

Яресько від членів імовірного уряду технократів вимагає віри, що «Україна може стати успішною тільки завдяки демократичним та економічним свободам, зокрема завдяки реалізації угоди між Україною та ЄС про асоціацію та програми МВФ».

«Члени уряду мають бути досвідченими кризовими менеджерами і мати досвід успішного реформування та управління організаціями», – так завершує виклад своїх принципів Наталія Яресько, яку називають серед можливих кандидатів на головування в уряді технократів.

21 березня голова парламентської фракції «Блоку Петра Порошенка» Юрій Луценко заявив, що чинний голова уряду Арсеній Яценюк не може залишатися прем’єр-міністром.

«Перший варіант, який підтримує наша фракція, яку підтримує суспільство і наші західні партнери, – це формат технократичного уряду на чолі з пані Наталею Яресько, яка може сформувати безпартійний уряд, котрий повинен зробити швидкий ривок у реформах», – вказав Луценко.

13 березня, прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк назвав політичну кризу в Україні штучною, вказавши два виходи з ситуації: або президент і його блок підтримують чинний уряд, або беруть усю відповідальність на себе і представляють новий Кабмін.

16 лютого після звіту уряду Верховна Рада України не змогла ухвалити резолюцію про недовіру Кабінетові міністрів, хоча визнала діяльність уряду за 2015 рік незадовільною, а урядовий звіт відхилила. Перед цим голосуванням президент Петро Порошенко заявляв, що момент для часткового оновлення Кабінету міністрів пропущено і є запит на повне перезавантаження. Але, відповідно до процедури, до вересня парламент не має права повторно голосувати за недовіру прем’єр-міністрові.

XS
SM
MD
LG