Доступність посилання

ТОП новини

Кількість обстрілів з боку сепаратистів зменшилася до восьми – штаб АТО


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Штаб української воєнної операції на Донбасі повідомляє, що від початку доби 22 березня до 18:00 проросійські бойовики вісім разів обстріляли позиції українських військових. Усі ці обстріли зафіксовані на Донецькому напрямку, йдеться в повідомленні.

Станом на такий же час попередньої доби українські військові заявляли про 11 обстрілів з боку сепаратистів.

«Прицільний вогонь з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї бойовики двічі вели по позиціях поблизу Майорська, а зі стрілецької зброї в районі Зайцева. Неприцільним вогнем зі стрілецької зброї та гранатометів в районі Авдіївки, Пісків та Троїцького російські найманці намагались спровокувати українських бійців на вогонь у відповідь. Українські воїни на провокації не відповідали», – відзначають у штабі.

Сепаратисти з угруповання «ДНР», визнаного владою України терористичним, самі звинувачують українських військових у провокаційних обстрілах. Також вони звинувачують ЗСУ в обстрілі контрольованої бойовиками частини Зайцева.

В угрупованні «ЛНР» про бойові дії не повідомляють.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG