Доступність посилання

ТОП новини

Президенти Росії і Фінляндії не задоволені послабленням торгівлі між країнами


Саулі Нііністо (Л) і Володимир Путін, Москва, 22 березня 2016 року
Саулі Нііністо (Л) і Володимир Путін, Москва, 22 березня 2016 року

Президент Росії Володимир Путін заявляє, що ніхто не задоволений послабленням торговельних відносин між Москвою та Гельсінкі. Про це він заявив 22 березня після зустрічі з президентом Фінляндії Саулі Нііністо у Москві.

За словами Путіна, послаблення торговельних відносин між країнами має кілька причин, включаючи санкції, запроваджені проти Росію Євросоюзом.

Упродовж останніх двох років економічні відносини між країнами скоротилася до такого рівня, що Росія більше не є головним торговельним партнером Фінляндії.

Між тим Володимир Путін заявив, що попри зниження рівня торгівлі, Росія досі постачає Фінляндії «близько 100%» природного газу і «80% від усіх потреб Фінляндії у нафті».

Саулі Нііністо, який запросив Володимира Путіна відвідати Фінляндію, зазначив, що посилення кооперації з Москвою необхідне у питанні потоку мігрантів, який йде з Росії до Фінляндії. За його словами, між Фінляндіє і Росією були досягнуті угоди стосовно нових обмежень щодо перетину пунктів пропуску на фінсько-російському кордоні для громадян третіх країн.

Володимир Путін та Саулі Нііністо мали вже кілька зустрічей. І, за повідомленням Кремля, вони регулярно спілкуються телефоном.

XS
SM
MD
LG