Доступність посилання

ТОП новини

У Запоріжжі відбулася акція на підтримку Надії Савченко


Мітинг на підтримку Надії Савченко у Запоріжжі. 22 березня 2016 року
Мітинг на підтримку Надії Савченко у Запоріжжі. 22 березня 2016 року

У Запоріжжі ввечері 22 березня на майдані Героїв Революції відбувся мітинг з вимогою до керівництва Російської Федерації звільнити Надію Савченко. Безстрокова акція на її підтримку триває у місті другий тиждень. Учасники заходу принесли з собою плакати з написами «#FreeSavchenko», «Надіє, Запоріжжя з тобою», «Путину гореть в аду!», «Путина в Гаагу», «Надії – свободу».

«Надя сказала, що через 10 днів, якщо її не звільнять, голодуватиме. Тому будемо відслідковувати ситуацію. Якщо Надія оголосить сухе голодування або адвокати чи Надя скаже, що потрібна підтримка масова, знову вийдемо на акцію. Завтра ми не виходимо на акцію, але як буде треба, обов’язково збиратимемося знову», – розповіла організатор акції Євгенія Капля.

Донецький міськсуд Ростовської області Росії засудив громадянку України Надію Савченко до 22 років за ґратами. Також Надії Савченко присуджений штраф у сумі 30 тисяч рублів за «незаконний перетин кордону». Перед тим суд визнав Савченко винною у вбивстві двох російських журналістів.

Раніше російська прокуратура зажадала засудити Надію Савченко до 23 років ув’язнення, а захист – повністю виправдати.

Надію Савченко від липня 2014 року утримують у СІЗО в Росії. Її в Росії, зокрема, обвинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, які влітку 2014 року, без дозволу української влади, перебували під Луганськом. Савченко і її захист звинувачення відкидають і стверджують, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

Надія Савченко від грудня оголосила чергове голодування на знак протесту проти ув’язнення, а від 4 до 10 березня тримала сухе голодування.

XS
SM
MD
LG