Доступність посилання

ТОП новини

Обама у Гавані: не потрібно чекати загрози з боку США


Президент США Барак Обама на Кубі
Президент США Барак Обама на Кубі

Президент США Барак Обама заявляє, що приїхав на Кубу, щоб позбутися від усіх пережитків «холодної війни» після десятиліть конфлікту.

Обама сказав про це 22 березня, на третій день свого візиту на Кубу – першу поїздку чинного американського президента у цю країну за останні 88 років.

У вівторок Обама виступив з промовою у Великому театрі Гавани. Його виступ транслювався у прямому ефірі, і, як зазначає агентство Associated Press, став рідкісною можливістю для лідера США безпосередньо та вільно донести до кубинців свою точку зору.

«Я сподіваюся, що мій візит продемонструє вам, що немає необхідності чекати загрози з боку США», – сказав Обама, звертаючись у цей момент до кубинського лідера Рауля Кастро.

Барак Обама говорив про те, що кубинці мають дивитися у майбутнє з надією, разом з його країною. Він попередив, що не має бути «сліпого оптимізму» і відчуття, що проблеми зникнуть самі собою.

У третій, заключний день візиту, Барак Обама планував також, серед іншого, зустрітися з групою дисидентів та відвідати бейсбольний матч за участю збірної Куби.

XS
SM
MD
LG