Доступність посилання

ТОП новини

США повторюють заклик до Росії звільнити Надію Савченко


Речник Держдепартаменту США Джон Кербі
Речник Держдепартаменту США Джон Кербі

США закликають Москву звільнити Надію Савченко та інших громадян України, яких утримують у Росії. Про це 22 березня заявив речник Держдепартаменту США Джон Кербі.

«Вирок у 22 роки позбавлення волі для Надії Савченко є жахливою неповагою до принципів правосуддя та суперечать зобов’язанням Росії щодо Мінських угод. Ми повторюємо наш заклик до Росії негайно звільнити Надію Савченко та інших незаконно утримуваних осіб», – сказав Кербі.

Вирок російського суду щодо Надії Савченко засудили також низка міжнародних правозахисних організацій та західних політиків.

22 березня Донецький міськсуд Ростовської області Росії засудив громадянку України Надію Савченко до 22 років за ґратами. Також Надії Савченко присуджений штраф у сумі 30 тисяч рублів за «незаконний перетин кордону».

Перед тим суд визнав Савченко винною у вбивстві двох російських журналістів.

Раніше російська прокуратура зажадала засудити Надію Савченко до 23 років ув’язнення, а захист – повністю виправдати.

Надію Савченко від липня 2014 року утримують у СІЗО в Росії. Її в Росії, зокрема, обвинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, які влітку 2014 року, без дозволу української влади, перебували під Луганськом. Савченко і її захист звинувачення відкидають і стверджують, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

XS
SM
MD
LG