Доступність посилання

ТОП новини

Геращенко пропустили в Мінськ на засідання підгрупи контактної групи щодо Донбасу


Ірина Геращенко (©Shutterstock)
Ірина Геращенко (©Shutterstock)

Представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко заявляє, що її пропустили до Мінська, і у зв’язку з цим розцінює заборону на в’їзд до Росії як провокацію з метою не допустити її на суд до Надії Савченко.

«Схоже, я мало не єдина людина, якій в’їзд до Росії заборонено, а от у Мінськ пустили (поки що). При цьому в Росії і Білорусі спільна база даних небажаних осіб, це зазначено на бланку, який потрібно заповнювати, і це підтверджують прикордонники», – написала народний депутат від БПП на своїй сторінці в Facebook.

Геращенко вказала, що згідно з отриманою інформацією, на цей час її прізвища у базі даних нев’їзних до союзної Росії держави – Білорусі – немає.

«Ну просто детектив якийсь. Все це ще більше переконує мене в тому, що ця фсбшна провокація мала на меті не допустити мене на суд до Надії, це спроба перешкоджати моїй діяльності і впливати на неї», – заявила Геращенко.

Про те, що їй заборонено в’їзд до Росії до 2021 року, Ірина Геращенко дізналася, коли їхала разом з іншими депутатами на оголошення вироку Надії Савченко в російський Донецьк раніше цього тижня.

Геращенко є членом постійної делегації Верховної Ради України в Парламентській асамблеї Ради Європи, уповноваженою президента України з питань мирного врегулювання на Донбасі, представником України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи.

23 березня в Мінську має відбутися засідання тристоронньої контактної групи. Йому передують засідання робочих груп з політичних питань і безпеки.

XS
SM
MD
LG