Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ до кінця березня передасть до суду справу проти Плотницького – Куценко


Владислав Куценко, прокурор Генпрокуратури України
Владислав Куценко, прокурор Генпрокуратури України

Генеральна прокуратура України до кінця березня передасть до суду кримінальне провадження з обвинувальним актом проти очільника угруповання «ЛНР» Ігоря Плотницького. Провадження стосується викрадення української льотчиці, народного депутата України Надії Савченко та скоєння інших злочинів, повідомив прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко 23 березня.

«Коли відбулося викрадення Надії Савченко, нами було розпочато кримінальне провадження, пов’язане із викраденням Наді, воно стосувалося і відомого ватажка «ЛНР» Плотницького. По цьому провадженні у нас декілька статей – ст. 258 Кримінального кодексу (терористичний акт) та стаття, що пов’язана із викраденням людей», – заявив він.

За словами прокурора, Плотницький перебуває «на тимчасово окупованій території в Луганській області, тому процедура в даному випадку пришвидшена».

Служба безпеки України 22 березня повідомила про завершення заочного досудового розслідування справи очільника визнаного українською владою терористичним угрупованням «ЛНР» Ігоря Плотницького.

Плотницький звинувачується в скоєнні терористичного акту за попередньою змовою з групою осіб, інформує прес-центр спецслужби.

«Разом із організованою злочинною групою він також брав участь у викраденні й незаконному позбавленні волі старшого лейтенанта Збройних сил України Надії Савченко, її незаконному переправленні через державний кордон», – йдеться в повідомленні.

У листопаді 2015 року в Донецькому міському суді Ростовської області Росії Плотницький виступив як свідок обвинувачення. 22 березня російський суд визнав Надію Савченко винною в загибелі під Луганськом двох російських журналістів і засудив до 22 років позбавлення волі.

XS
SM
MD
LG