Доступність посилання

ТОП новини

Брата Навального знову перевели до штрафного ізолятора


Олег (л) і Олексій Навальні
Олег (л) і Олексій Навальні

Молодшого брата російського опозиціонера Олексія Навального, Олега, засудженого до трьох з половиною років колонії, вкотре помістили в штрафний ізолятор. Про це повідомляє в своєму блозі Олексій Навальний.

За його словами, стягнення Олегу Навальному оголосили після рапорту інспектора колонії, який написав, що засуджений «прокинувся не о 5:00, а о 5:16». Олексій Навальний вважає, що це формальний привід продовжити його брату суворі умови утримання, які мали тривати до жовтня 2016- го, а тепер закінчаться в березні 2017 року.

Керівництво колонії №5 у Орловської області Росії посилило умови утримання Олега Навального 15 листопада 2015 року, визнавши його «злісним порушником» порядку після третього терміну в штрафному ізоляторі. Сам засуджений і його прихильники вважають, що таким чином адміністрація колонії намагається тиснути на його брата.

У грудні 2014 року Олексій Навальний і його брат Олег були засуджені за звинуваченням в шахрайстві. Олег Навальний був засуджений до трьох з половиною років позбавлення волі, Олексій Навальний отримав такий же умовний термін.

XS
SM
MD
LG