Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко заявляє, що підтримає «будь-яку кандидатуру» прем’єра від коаліції


 Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявляє про готовність підтримати «будь-яку кандидатуру прем’єр-міністра, яку внесе парламентська коаліція».

«Закликаю всі фракції коаліції: провести на цьому тижні раду коаліції та визначитися з кандидатурою прем’єр-міністра», – написав Порошенко у Twitter.

Також президент України заявляє, що новий склад Кабінету міністрів має бути затверджено 29 березня.

«В українських інтересах, що 29 березня уряд має бути проголосовано», – сказав президент 23 березня у виступі в Харківському національному університеті внутрішніх справ.

Я підтримаю будь-яку кандидатуру прем’єра від коаліції – Порошенко
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:15 0:00

23 березня на засіданні уряду чинний прем’єр Арсеній Яценюк заявив про зростання ВВП в лютому на 1% і також вказав на «політичну стабільність», яка необхідна для продовження співпраці «з міжнародними інститутами, які допомагають Україні лише тоді, коли Україна допомагає сама собі».

21 березня голова парламентської фракції «Блоку Петра Порошенка» Юрій Луценко заявив, що Яценюк не може залишатися прем’єр-міністром.

Міністр фінансів України Наталія Яресько наголосила 22 березня, що новий уряд має сконцентруватися на впровадженні максимальної кількості реформ, які модернізують українську економіку.

16 лютого після звіту уряду Верховна Рада України не змогла ухвалити резолюцію про недовіру Кабінетові міністрів, хоча визнала діяльність уряду за 2015 рік незадовільною, а урядовий звіт відхилила. Перед цим голосуванням президент Петро Порошенко заявляв, що момент для часткового оновлення Кабінету міністрів пропущено і є запит на повне перезавантаження. Але, відповідно до процедури, до вересня парламент не має права повторно голосувати за недовіру прем’єр-міністрові.

На цю ж тему:

22.03.2016
Яресько: уряд має сконцентруватися на максимальному впровадженні реформ

«Уряд має сконцентруватися на впровадженні максимальної кількості реформ, які модернізують українську економіку» далі

22.03.2016
Під виглядом Яресько в прем’єри ведуть… Гройсмана

Соратникам президента закидають подвійну гру. «Відбувається зараз закулісний сценарій… Це все ширма!» – Лещенко далі

13.03.2016
Або президент і його блок підтримують чинний уряд, або представляють новий – Яценюк

«Я свій вибір зробив. Припиніть підкилимну і примітивну боротьбу за крісла і владу. Я і члени мого уряду за посади не тримаємося» далі

XS
SM
MD
LG