Доступність посилання

ТОП новини

Росія: прокуратура Чечні не знайшла екстремізму у висловлюваннях Кадирова


Рамзан Кадиров
Рамзан Кадиров

У Росії прокуратура Чечні не виявила екстремізму у висловлюваннях голови цієї республіки Рамзана Кадирова на адресу представників російської опозиції.

«Ті особи, які зверталися з приводу екстремістських проявів у цих висловлюваннях отримали відповідь – екстремістських проявів у його виступах ми не побачили», – заявив 23 березня прокурор Чечні Шарпудді Абдал-Кадиров, якого цитує російська агенція «РИА Новости».

У січні Рамзан Кадиров заявив, що до представників російської опозиції «треба ставитися як до ворогів народу, як до зрадників», яких «треба судити по всій строгості».

Депутат Законодавчих зборів російського Петербурга Максим Резник попросив Генпрокуратуру Росії перевірити висловлювання Кадирова на екстремізм, однак відомство доручило провести перевірку чеченської прокуратурі.

Сам депутат тоді заявив, що це рішення є неправомірним, оскільки «у відповідності з федеральним законом про протидію екстремістській діяльності такі питання має розглядати генеральний прокурор чи його заступник».

Рішення про передачу своєї заяви 3 Чечню російський депутат назвав «зайвою демонстрацією того, що федеральна влада не контролює ситуації» у республіці.

Російські правозахисники й громадські діячі опублікували на сайті «Конгресу інтелігенції» відкритий лист з вимогою відставки Кадирова за його неодноразове нехтування законами Росії.

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International і «Комітет захисту журналістів» закликали владу Росії відреагувати на загрозливу риторику керівництва Чечні.

XS
SM
MD
LG