Доступність посилання

ТОП новини

Україна закликає бойовиків продовжити процес звільнення заручників – речниця Кучми


Українські представники в Тристоронній конактній групі наполягають на вирішенні проблеми звільнення заручників і незаконно утримуваних громадян. Про це за підсумками чергового засідання в Мінську 23 березня заявила речниця представника України в групі Леоніда Кучми Дарина Оліфер.

«Україна закликає представників окремих районів Донецької та Луганської областей продовжити процес звільнення людей, який був розблокований 20 лютого 2016 року. В першу чергу необхідно відпустити тих, хто потребує медичної допомоги і тих, хто перебуває в полоні більше року», – відзначила речниця.

«Крім того, ми знову закликаємо представників окремих районів Донецької та Луганської областей забезпечити доступ експертів Міжнародного Комітету Червоного Хреста до заручників на Донбасі», – додала Оліфер.

Також «на першому місці» залишаються питання порушення режиму припинення вогню, відведення важких озброєнь, розмінування, припинення навчальних стрільб поблизу лінії зіткнення.

«Україна неодноразово підкреслювала і продовжує наполягати: без рішення проблем безпеки неможливо говорити про істотний прогрес у вирішенні гуманітарних, політичних і економічних питань», – наголосила речниця представника України.

Серед інших обговорюваних на зустрічі в Мінську були питання про допуск місії ОБСЄ на непідконтрольну Києву частину українсько-російського кордону, про заборону в'їзду до Росії представнику України в гуманітарній підгрупі Ірині Геращенко, про запрошення міжнародних екологів для оцінки ситуації на ряді промислових підприємств Донбасу.

Про заперечення бойовиками фактів тримання частини заручників раніше заявила уповноважена президента України з питань мирного врегулювання на Донбасі Ірина Геращенко.

23 березня в Мінську відбувалося чергове засідання Тристоронньої контактної групи.

XS
SM
MD
LG