Доступність посилання

ТОП новини

Незаконну надбудову над Будинком профспілок у Києві знесуть – суд


Будинок профспілок України у Києві
Будинок профспілок України у Києві

Вищий господарський суд України відхилив касаційну скаргу підприємства «Господарське управління Київської міської ради профспілок» і залишив чинним рішення судів попередніх інстанцій, тобто зобов’язав столичні профспілки і їх підрядника ТОВ «Буд-Жил-Пром» знести незаконно зведені поверхи будівлі на вулиці Хрещатик, 16.

Про це повідомила виконувач обо’язків заступника директора Департаменту містобудування та архітектури Анна Бондар.

За результатами судового засідання касацію відповідача – Київської міської ради профспілок і товариства з обмеженою відповідальністю «Буд-Жил-Пром» не підтримано.

У коментарі Радіо Свобода Анна Бондар зазначила, що демонтовувати незаконну надбудову будуть коштом Київської міської ради профспілок, однак не змогла назвати терміни виконання.

Раніше програма «Схеми», спільний проект Радіо Свобода та телеканалу «UA:Перший», повідомляла про незаконно надбудовані поверхи над Будинком профспілок на майдані Незалежності, які на початку минулого року на замовлення Київської міської ради профспілок добудувала компанія «Буд Жил-Пром». Це фірма з орбіти голови Федерації греко-римської боротьби Києва Івана Балабана.

На початку літа 2015 року голова Київської міської ради профспілок Валентин Мельник і київський міський голова Віталій Кличко підписали меморандум, відповідно до якого Рада профспілок зобов’язується врегулювати судовий спір з Київрадою і розібрати незаконно надбудовані поверхи над Будівлею профспілок, а Київрада «розгляне можливість збільшення площі зі збереженням існуючої висоти будівлі».

У Київській міській раді повідомили, що вже скерували наказ до відділу Державної виконавчої служби Шевченківського районного управління юстиції в Києві щодо примусового виконання рішення суду в цій справі.

«Профспілки разом з ТОВ «Буд-Жил-Пром» без відповідної дозвільної документації збільшили висотність Київського будинку профспілок. <...> Нині ми виграли всі три судові інстанції. Більше того, вже направили відповідні документи до органів виконавчої служби стосовно примусового виконання рішення суду, тобто знесення цих надбудов», – зазначив начальник управління правового забезпечення діяльності Київської міської ради Володимир Слончак.

Подальша доля меморандуму, що давав Київській міській раді профспілок лазівку для отримання землі у дворі Будинку профспілок, поки невідома.

XS
SM
MD
LG