Доступність посилання

ТОП новини

Кількіть обстрілів з боку сепаратистів на Донбасі зросла – штаб


Ukraine – Ukrainian flag, man and machine gun.
Ukraine – Ukrainian flag, man and machine gun.

Штаб української воєнної операції на Донбасі повідомляє, що від початку доби 23 березня до 18:00 проросійські бойовики 14 разів обстріляли позиції українських військових. Більшість цих обстрілів зафіксована на Донецькому напрямку, йдеться в повідомленні.

Станом на такий же час попередньої доби українські військові заявляли про вісім обстрілів з боку сепаратистів.

«По позиціях сил АТО поблизу Авдіївки бойовики вели вогонь з міномету калібру 82 міліметри, ручних гранатометів та стрілецької зброї. Близько 15:00 опорні пункти в районі Красногорівки терористи обстріляли з гранатометів та мінометів калібру 82 міліметри, випустивши при цьому 28 мін», – повідомляє штаб.

Обстріли відбувалися також у ще кількох локаціях на Донецькому та Маріупольському напрямках, додають українські військові.

«В окремих випадках українські бійці відкривали вогонь у відповідь», – наголошують у штабі.

Сепаратисти з угруповання «ДНР» звинувачують українських силовиків в обстрілі Ясинуватського блокпоста з району промзони Авдіївки. Сайти бойовиків пишуть про застосування мінометів калібру 120 міліметрів. Також сепаратисти інформують про обстріли північних околиць Донецька, селища Зайцеве та позицій поблизу інших населених пунктів.

В угрупованні «ЛНР» про бойові дії не повідомляють.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG