Доступність посилання

ТОП новини

Кривий Ріг: Вілкул на виборчу кампанію витратив найбільше – «Опора»


Під час виборчої кампанії з позачергових виборів міського голови Кривого Рогу 10 з 15 кандидатів відкрили виборчі фонди. Про це 23 березня повідомили у громадянській мережі «Опора».

За даними «Опори», семеро з кандидатів, які мали фонди, усі, крім Олега Косяка та Яни Беркут, подали до Криворізької міської виборчої комісії проміжні фінансові звіти про надходження та використання коштів.

Як зазначили в «Опорі», найбільший виборчий фонд у Юрія Вілкула – понад 780 тисяч гривень, з них 50 тисяч – власні кошти кандидата, а 730 тисяч – добровільні фінансові внески.

Виборчий фонд висуванця «Об'єднання «Самопоміч» Семена Семенченка, за даними з «Опори», склав понад 500 тисяч гривень. Власних коштів кандидат до фонду не заклав – лише добровільні внески.

Кандидат від «Укропу» Микола Колесник у виборчому фонді має 385 тисяч гривень, самовисуванка Інна Іванченко – 162 тисячі гривень, висуванець «Громадського руху «Народний контроль» Ігор Левицький – 62 тисячі гривень, кандидат від «Сили Людей» Світлана Сова – 54 тисячі.

Кандидатом з найменшим виборчим фондом став самовисуванець Олег Бойченко. Його виборчий фонд склав майже 50 тисяч. Усі кошти – власний внесок кандидата.

«Ще один кандидат, висуванець «Партії простих людей Сергія Капліна» Василь Сердюков, подав до Криворізької міської виборчої комісії порожній звіт. Спостерігачами громадянської мережі активної агітаційної кампанії цього кандидата не зафіксовано. Кандидати-самовисуванці Олексій Кривенко, Олександр Крижов, Олександр Натаров, Наталія Новицька, Ярослав Шрам своїх виборчих фондів не відкривали», – зазначили в «Опорі».

Термін подачі фінансових звітів кандидатами в мери Кривого Рогу проміжних закінчився 21 березня.

Повторні вибори на посаду мера Кривого Рогу відбудуться 27 березня. На посаду міського голови зареєстровано 15 кандидатів: 5 від партій і 10 самовисуванців. Чинний мер Юрій Вілкул, який на минулих виборах був висуванцем «Опозиційного блоку», тепер балотується шляхом самовисування.

XS
SM
MD
LG