Доступність посилання

ТОП новини

У Бельгії встановили особу третього смертника – ЗМІ


Наджим Лашрауі
Наджим Лашрауі

У Бельгії за аналізом ДНК встановили особу Наджима Лашрауі, третього смертника – другого з тих, хто підірвав себе на летовищі у Брюсселі. Про це повідомляють міжнародні агенції з посиланням на джерела у слідстві та європейських чиновників.

Наджима Лашрауі вважають головним підозрюваним у справі про організацію нападів у Брюсселі. За повідомленнями, саме він виготовив бомби, які використовували смертники як у Брюсселі, так і у Парижі.

Спочатку думали, що Наджим Лашрауі зміг втекти, залишивши свою бомбу в аеропорту.

Раніше 23 березня бельгійські ЗМІ повідомили про арешт Лашрауі, проте поліція цю інформацію спростувала.

Особи двох інших смертників також встановили – це брати Халід і Ібрагім ель-Бакрауі.

Брати Халід (Л) та Ібрагім ель-Бакрауі
Брати Халід (Л) та Ібрагім ель-Бакрауі

Слідство вважає, що Халід підірвав бомбу у метро, а його брат і Наджим Лашрауі підірвали себе в аеропорту.

За повідомленнями, усі троє нападників були громадянами Бельгії.

У середу президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що одного з брюссельських смертників, Ібрагіма ель-Бакрауі, затримували у Туреччині у червні минулого року і депортувалидо Нідерландів, на його ж запит. Ердоган наголосив, що Туреччина застерегла про це Амстердам і Брюссель.

«Попри наші застереження, що ця людина була іноземним бойовиком-терористом, Бельгія не змогла встановити ніяких зв’язків з тероризмом», – зазначив президент Туреччини.

Від двох вибухів в аеропорту і ще одного на станції метро Брюсселя 22 березня загинули, за уточненими даними щонайменше 31 людина, 270 поранені.

Відповідальність за напади взяло екстремістське угруповання «Ісламська держава».

Напади сталися через кілька днів після того, як поліція затримала в Брюсселі одного з головних підозрюваних у паризьких вибухах Салаха Абдеслама.

XS
SM
MD
LG