Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко запевнив матір Надії Савченко у тиску на Росію щодо її звільнення


Президент України Петро Порошенко та Марія Савченко (фото архівне)
Президент України Петро Порошенко та Марія Савченко (фото архівне)

Президент України Петро Порошенко зустрівся з матір’ю ув’язненої в Росії української громадянки, народного депутата Надії Савченко і запевнив, що Україна максимально координує дії щодо її звільнення із міжнародною спільнотою для тиску на Росію. Про це у четвер повідомляє прес-служба президента.

«Ми максимально координуємо дії з міжнародною спільнотою, щоб забезпечити тиск на Росію для звільнення Надії Савченко», – сказав Порошенко і додав, що поспілкувався з цього приводу з генсекретарем ООН Пан Ґі Муном та віце-президентом США Джо Байденом.

Порошенко сказав матері Савченко, що позиція України щодо так званого вироку російського суду стосовно українки є публічною та чіткою.

«Проти всіх, хто причетний до організації судилища, проти 46 осіб весь світ має застосувати санкції», – сказав Петро Порошенко. За його дорученням зараз готується засідання РНБО щодо санкцій до осіб у «списку Савченко».

Президент також наголосив на важливості звільнення інших українців, які незаконно утримуються в Росії, зокрема Олега Сенцова та Олександра Кольченка.

Донецький міськсуд Ростовської області Росії засудив громадянку України Надію Савченко до 22 років за ґратами. Також Надії Савченко присуджений штраф у сумі 30 тисяч рублів за «незаконний перетин кордону». Перед тим суд визнав Савченко винною у вбивстві двох російських журналістів.

Надія Савченко провини не визнає. Світ закликає Росію звільнити українську громадянку.

Під час свого візиту до Брюсселя 17 березня президент України Петро Порошенко передав головами Європейської комісії і Євроради санкційні пропозицій України проти осіб, причетних, за його словами, до фабрикування справи проти громадянки України Надії Савченко, що перебуває в російському СІЗО від 2014 року. У цьому списку 46 імен.

XS
SM
MD
LG