Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат: підозрюваний у паризьких нападах не проти екстрадиції до Франції


Салах Абдеслам
Салах Абдеслам

Адвокат головного підозрюваного у нападах у Парижі Салаха Абдеслама заявляє, що його клієнт не протестуватиме проти екстрадиції з Бельгії до Франції.

За словами Сена Мері, Абдеслам «хоче повернутися до Франції якнайшвидше», щоб «пояснити свої дії».

За словами адвоката, Абдеслам не знав про підготовку вибухів у Брюсселі 22 березня, через чотири дні після того, як його затримали у бельгійській столиці.

Вибухи в аеропорту Брюсселя і в поїзді метро бельгійської столиці, внаслідок яких загинула щонайменше 31 людина, близько 270 поранені, вважають пов’язаними з паризькими нападами, внаслідок яких у листопаді минулого року загинули 130 людей.

Відповідальність за обидва напади взяли на себе бойовики екстремістського угруповання «Ісламська держава».

Бельгійська влада заявила, що в аеропорту Брюсселя підірвав себе Ібрагім ель-Бакрауі, а його брат Халід підірвався у поїзді метро на станції «Мальбек».

За даними ЗМІ, ще одним нападником на аеропорт був розшукуваний Наджим Лашрауі, ДНК якого виявили на вибухівці, пов’язаній із паризькими нападами.

Ще одного неідентифікованого нападника на аеропорт Брюсселя розшукують. Джерела в поліції повідомляють, що другого підозрюваного у нападі на метро також шукають.

XS
SM
MD
LG