Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо Плотницького за фактом викрадення Савченко


Прокуратура Києва затвердила та направила до суду обвинувальний акт стосовно ватажка угруповання «ЛНР» Ігоря Плотницького за фактом вчинення терористичного акту, захоплення в заручники та викрадення старшого лейтенанта Збройних сил України Надії Савченко. Про це 24 березня повідомляє сайт ГПУ.

За даними слідства, підозрюваний 51-річний Плотницький на початку травня 2014 року створив і очолив незаконне збройне формування (НЗФ) «Зоря», а згодом був оголошений «міністром оборони» угруповання «ЛНР».

«17 червня 2014 року за злочинним наказом Плотницького бойовики очолюваного ним НЗФ здійснили збройний напад на військовослужбовців 24-го батальйону територіальної оборони «Айдар» Збройних сил України, які були залучені до проведення антитерористичної операції на території Луганської області», – йдеться в повідомленні.

«У ході протистояння терористам вдалося захопити в полон старшого лейтенанта ЗСУ Надію Савченко і вивезти її до Луганська, де вона утримувалася в будівлі обласного військового комісаріату. Пізно ввечері 23 червня Надію Савченко незаконно, проти її волі та з озброєним супроводженням було переправлено через державний кордон України на територію Російської Федерації», – заявляють у прокуратурі.

За результатами проведеного спеціального досудового розслідування Плотницькому оголошено підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) та ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко 23 березня повідомив, що ГПУ до кінця березня передасть до суду кримінальне провадження з обвинувальним актом проти очільника угруповання «ЛНР» Ігоря Плотницького.

Служба безпеки України 22 березня повідомила про завершення заочного досудового розслідування справи очільника визнаного українською владою терористичним угрупованням «ЛНР» Ігоря Плотницького.

XS
SM
MD
LG