Доступність посилання

ТОП новини

В уряді підтвердили зустріч Яценюка з Ахметовим


Рінат Ахметов
Рінат Ахметов

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк зустрічався із олігархом Рінатом Ахметовим «у рамках моніторингу діяльності найбільших підприємств», повідомила речниця прем’єра Ольга Лаппо.

«Це була одна із багатьох планових зустрічей прем’єр-міністра України, які він проводить із власниками, керівниками та менеджерами бізнесу – як державного, так і приватного, у рамках системного моніторингу Кабінетом міністрів діяльності найбільших підприємств, які забезпечують створення робочих місць, сплату податків та експортну валютну виручку», – написала Лаппо 24 березня на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, Яценюка цікавило зокрема питання зменшення обсягів валютної виручки від компаній, у тому числі власником яких є Ахметов.

«Прем’єр-міністр отримав пояснення, що зменшення обсягу валютної виручки пов’язане із суттєвим падінням на зовнішніх ринках цін на експортну продукцію компаній, до яких має відношення Рінат Ахметов, зокрема, на метал та руду. Результатом цієї бесіди є запланована зустріч голови уряду із найбільшими експортерами з метою вжиття заходів стимулювання збільшення обсягів експорту, валютних надходжень у країну, збереження робочих місць та курсової стабільності», – зазначила Ольга Лаппо.

Раніше з’явилася інформація від журналістів, що у середу пізно увечері Рінат Ахметов пробув у будівлі Кабінету міністрів близько 2 годин.

XS
SM
MD
LG