Доступність посилання

ТОП новини

Москва визнала загибель шостого російського військового у Сирії


У Сирії загинув ще один російський військовий. Це сталося у районі сирійського міста Пальміри, повідомив 24 березня представник російського пункту базування Хмеймім у Сирії.

«У районі населеного пункту Тадмор (Пальміра, провінція Хомс) під час виконання спеціального завдання з наведення ударів російських літаків на цілі терористів угруповання «Ісламська держава» загинув офіцер російських сил спеціальних операцій», – зазначив він.

Таким чином кількість російських солдат, офіційно визнаних загиблими у Сирії, зросла до шести.

17 березня президент Росії Володимир Путін вшанував пам’ять загиблого у Сирії Федора Журавльова, перервавши таким чином чотиримісячне замовчування загибелі військовослужбовця.

Російська влада раніше не визнавали участі спецназу у виконанні особливих завдань на території Сирії, заявляючи, що завдають лише повітряних ударів, навчають сирійських військовослужбовців, охороняють російські військові бази і можуть проводити пошук та порятунок військових льотчиків у разі втрат авіації. Тепер Москва визнає, що має у Сирії спецпідрозділ.

Раніше російські ЗМІ писали про загибель чотирьох військовослужбовців у Сирії. Це Олег Пешков, пілот бомбардувальника Су-24, збитого у листопаді 2015 року турецькими ВПС, Олександр Позинич, морський піхотинець, що загинув під час рятування штурмана збитого літака. Потім з’явилася інформація про загибель російського військового радника Івана Черемисина і солдата Вадима Костенка, який, за офіційною версією, вчинив самогубство.

Російська військова кампанія у Сирії тривала з 30 вересня минулого року до 15 березня, коли Володимир Путін наказав вивести з Сирії основну частину російського військового контингенту. Чисельність цього контингенту досі офіційно не оголошена.

XS
SM
MD
LG