Доступність посилання

ТОП новини

Матіос: вбитого адвоката Грабовського знайшли у Черкаській області


Вбитого адвоката Грабовського знайшли у Черкаській області – Матіос (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:29 0:00

Вбитого адвоката Грабовського знайшли у Черкаській області – Матіос

Заступник генерального прокурора України, головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявляє, що адвоката одного з російських військових Юрія Грабовського знайшли вбитим за 27 кілометрів від Жашкова Черкаської області.

За його словами, Грабовський «був вбитий насильницьким шляхом із дострілюванням з вогнепальної зброї».

Наразі слідчі дії тривають, додав Матіос. За словами прокурора, в правоохоронців є кілька версій вбивства, серед них – спеціально спланована операція.

Про зникнення адвоката Грабовського, який жив у готелі в Одесі, стало відомо 10 березня. Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею «умисне вбивство» Кримінального кодексу України.

На сторінці Грабовського у Facebook 9 березня з’явився запис, в якому він зазначив, що не з власної волі виїхав з України. Однак колеги адвоката заявили, що така поведінка не властива для Грабовського.

20 березня заступник Генпрокурора – головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що в аеропорту «Одеса» затримано одного з підозрюваних у викраденні Грабовського. За його словами, затриманий громадянин України зізнався в тому, що до викрадення Грабовського причетні спецслужби Росії.

Грабовський був адвокатом одного з двох російських військових, затриманих на Донбасі навесні 2015 року, суд над якими триває у Києві.

XS
SM
MD
LG