Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ направила до суду обвинувальний акт щодо Царьова


Олег Царьов
Олег Царьов

Генеральна прокуратура України повідомляє про завершення розслідування справи проти колишнього народного депутата Партії регіонів Олега Царьова і направлення до суду обвинувального акту щодо нього.

«Генеральною прокуратурою України затверджено та направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за матеріалами спеціального досудового розслідування, яке закінчено Головним слідчим управлінням Служби безпеки України, стосовно колишнього народного депутата України Олега Царьова за частиною 2 статті 110 та частиною 3 статті 109 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, дії спрямовані на насильницьку зміну і повалення конституційного ладу)», – повідомляє прес-служба ГПУ.

За даними відомства, Царьова звинувачують у тому, що в період квітня – травня 2014 року, будучи народним депутатом України і кандидатом на посаду президента України, він «взяв участь у зборах проросійськи налаштованих громадян України, де публічно закликав їх до активних дій, спрямованих на насильницьку зміну і повалення конституційного ладу, а також до зміни меж території й державного кордону України шляхом визнання самопроголошених «Донецької народної республіки» і «Луганської народної республіки» з використанням засобів масової інформації».

Царьова оголосили у розшук, додали в ГПУ.

У листопаді 2015 року Генпрокуратура заявила, що розпочала процедуру заочного засудження Царьова.

Влітку 2014 року Царьов почав брати активну участь у «політичній» діяльності збройних сепаратистських угруповань «ДНР» і «ЛНР», визнаних в Україні терористичними. Він заявляв, що очолив «парламент» об’єднання цих угруповань, так званого «союзу народних республік», а після провалу цієї спроби їх об’єднання – «парламент» іншого такого об’єднавчого проекту, відомого як «Новоросія». Цей проект теж залишився на словах і на папері, і у травні 2015 року Олег Царьов офіційно оголосив про його «замороження».

XS
SM
MD
LG