Доступність посилання

ТОП новини

Кримських татар продовжують викликати на допити в ФСБ – Смедляєв


В анексованому Росією Криму російські спецслужби продовжують викликати на допити кримських татар. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook голова ЦВК Курултаю кримськотатарського народу Заїр Смедляєв. За його словами, допити пов’язані зі справою Ленура Іслямова, одного з ініціаторів акції блокади Криму.

«Сьогодні член Ревізійної комісії Курултаю кримськотатарського народу Ремзі Муратов був на допиті як свідок у слідчому відділі УФСБ Росії. Слідчий Талишев допитував Ремзі Муратова у присутності адвоката Джеміля Темішева у справі №…, порушеній проти Ленура Іслямова», – написав Смедляєв в Фейсбуці.

Офіційних пояснень російських правоохоронців у Криму з цього приводу немає.

У грудні 2015 року підконтрольний Росії прокурор Криму Наталія Поклонська повідомила, що координатору акції із блокади адміністративного кордону з анексованим Росією Кримом, бізнесменові Ленуру Іслямову висунули заочне звинувачення в диверсії. Також повідомлялось про арешт комерційного майна Іслямова.

20 вересня 2015 року почалася безстрокова акція блокування вантажного транспорту, який прямує до Криму з продуктами і товарами, ініційована лідерами кримських татар. В середині січня 2016 року акція змінила свій формат. Учасники блокади готуються до спільного несення служби з українськими прикордонниками в складі об’єднання «Аскер».

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили ряд економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG