Доступність посилання

ТОП новини

Цеголко: засідання РНБО щодо «списку Савченко» відбудеться 25 березня


Надія Савченко
Надія Савченко

Засідання Ради національної безпеки й оборони України щодо «списку Савченко» відбудеться 25 березня, повідомив речник президента України Святослав Цеголко.

«Сьогодні відбудеться засідання РНБО, на якому затвердять санкції проти тих, хто фабрикував справу Надії Савченко», – написав Цеголко у Twitter.

Подробиць він не надав.

24 березня Кабінет міністрів схвалив і вніс на розгляд РНБО пропозиції щодо санкційного «списку Савченко». Кабмін доручив Міністерству закордонних справ після набуття чинності рішення РНБО про застосування санкцій поінформувати компетентні органи Європейського союзу, США та інших держав, щоб і вони розглянули можливість запровадження подібних санкцій.

17 березня Порошенко під час візиту у Брюссель передав лідерам ЄС пропозиції санкцій України щодо осіб, які, за його словами, фабрикували справу проти Савченко. Пізніше стало відомо, що список містить 46 позицій.

Донецький міськсуд Ростовської області Росії 22 березня засудив громадянку України Надію Савченко до 22 років за ґратами. Також Надії Савченко присуджений штраф у сумі 30 тисяч рублів за «незаконний перетин кордону». Перед тим суд визнав Савченко винною у вбивстві двох російських журналістів.

Надію Савченко від липня 2014 року утримують у СІЗО в Росії. Савченко і її захист звинувачення відкидають і стверджують, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

XS
SM
MD
LG