Доступність посилання

ТОП новини

Вдень сепаратисти стріляли на Донбасі 16 разів – штаб АТО


©Shutterstock
©Shutterstock

У прес-центрі штабу АТО у п’ятницю повідомили, що впродовж дня підтримувані Росією сепаратисти на Донбасі здійснили 16 обстрілів позицій українських військових. Про це йдеться в повідомленні прес-центру на сторінці у Facebook.

«Найгарячіше було на донецькому напрямку, де під ворожими обстрілами з мінометів, озброєння БМП, гранатометів та стрілецької зброї опинилися українські захисники Авдіївки, Опитного, Пісків, Луганського та Троїцького… Напруженою залишається ситуація на маріупольському напрямку, де по опорних пунктах Збройних сил України поблизу Мар’їнки бойовики вели вогонь з гранатометів. В цьому районі впродовж цілого дня прицільно «працювали» ворожі снайпери», – мовиться в повідомленні.

За даними штабу українських військових, на луганському напрямку було спокійно. Інформації, чи постраждав хтось із військових Збройних сил України в результаті денних обстрілів, немає.

Штаб української воєнної операції на Донбасі раніше заявив про 52 обстріли з боку проросійських сепаратистів за минулу добу і шістьох поранених військових.

В угрупованні «ДНР», визнаному українською владою терористичним, повідомили, що Збройні сили України стріляли за попередню добу 120 разів. Там також заявили, що за тиждень через обстріли загинуло 10 їхніх бойовиків, ще чотири були поранені, травм зазнали також 5 мирних жителів. Донецькі сепаратисти звинуватили українських військових у перекиданні силовиків в Ясинуватський район для диверсій.

Луганські сепаратисти заявили, що за минулу добу Збройні сили України здійснили 4 обстріли в Луганському, Логвиновому та Калинівці. Про втрати серед сепаратистів угруповання «ЛНР» не йдеться.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG