Доступність посилання

ТОП новини

Бельгія: поліція підтвердила особу другого смертника з аеропорту Брюсселя


Наджим Ляшраві, фото з архівів поліції
Наджим Ляшраві, фото з архівів поліції

Федеральна прокуратура Бельгії підтвердила, що другим із двох смертників, що підірвали себе на летовищі «Завентем» під Брюсселем 22 березня, був розшукуваний Наджим Ляшраві.

Як мовиться в повідомленні прокуратури, його особу встановили завдяки аналізові ДНК.

Про те, що другим смертником в аеропорті був Наджим Ляшраві, громадянин Бельгії родом із Марокко, засоби інформації повідомляли ще кілька днів тому, але тоді вони посилалися на неназвані джерела, а офіційних підтверджень цього не було.

Раніше були встановлені особи ще одного зі смертників на летовищі, а також нападника, що підірвав себе у вагоні метро на станції «Мальбек» у центральній частині Брюсселя: це були брати Ібрагім і Халід Ель-Бакраві, обидва народжені у Брюсселі й громадяни Бельгії.

Як вважають, Наджим Ляшраві був причетний і до терористичних актів у Парижі в листопаді минулого року, внаслідок яких загинули 130 людей: за даними слідства, він виробляв вибухові пристрої для тих терактів.

Тим часом поліція повідомила, що затримала у Брюсселі ще трьох осіб у зв’язку з вибухами 22 березня. За деякими повідомленнями, одного з затриманих узяли з сумкою, в якій була вибухівка. Їх також вважають причетними до спроби нового теракту у Франції, що, за словами французької поліції, була зірвана 24 березня.

Того дня, як повідомляли у Франції, на околиці Парижа ввечері затримали людину, що перебувала в передовій стадії підготовки теракту у Франції.

Також того ж дня в Бельгії повідомляли про затримання ввечері ще шістьох підозрюваних у причетності до терактів у Брюсселі.

22 березня смертники влаштували низку вибухів на летовищі і в метро Брюсселя, внаслідок чого загинула 31 людина, понад 270 були поранені. Поліція розшукує ще принаймні одного нападника, що лишився живим, а, можливо, і двох.

XS
SM
MD
LG