Доступність посилання

ТОП новини

Кривий Ріг: суди зобов’язали відкрити кримінальні провадження через білборди без вихідних даних


Довгинцівський та Центрально-Міський районні суди Кривого Рогу своїми рішеннями зобов’язали районні відділи поліції відповідних районів відкрити кримінальні провадження через розміщення передвиборчих білбордів без вихідних даних, повідомив Радіо Свобода криворізький правозахисник, голова правозахисної спілки «Рух за справедливий Кривбас» Валерій Романов.

Як сказав активіст, який виступив серед позивачів в обох позовних заявах, суди ухвалили ідентичні рішення, задовольнивши позови: дії районних відділів поліції, які прийняли заяви членів правозахисної організації, але не порушували кримінальні провадження, визнані неправомірними.

Мова йшла про білборди на кшталт «Оберемо мера в першому турі – зупинимо свавілля!», «Якщо мера не виберемо ми – місто захоплять вони» тощо, які з’явились у Кривому Розі приблизно за тиждень до голосування та не мають інформації про замовника, тираж, відповідального за друк.

У поліції поки не прокоментували рішення суддів: правоохоронні органи наразі не отримали на руки оригінали судових ухвал.

Раніше міськвиборчком Кривого Рогу вирішив звернутись до поліції щодо появи місті передвиборчих білбордів без вихідних даних. Рішення було ухвалене на засіданні міської виборчої комісії з огляду на заяву одного з кандидатів на посаду мера Кривого Рогу.

За словами криворізького правозахисника Валерія Романова, громадські активісти підозрювали в розміщенні цих білбордів штаб чинного міського голови, кандидата в мери Юрія Вілкула. Водночас у штабі Вілкула звинувачення відкинули. Як зазначила в коментарі Радіо Свобода довірена особа кандидата Марина Акімова, вся друкована продукція на підтримку цього кандидата має вихідні дані.

27 березня в Кривому Розі відбудуться позачергові вибори міського голови. Голосування буде проводитись на 293 дільницях, загальна кількість виборців у місті – понад 500 тисяч осіб.

XS
SM
MD
LG