Доступність посилання

ТОП новини

Колишній посол США закликав Росію повернути Україні Крим і окуповану частину Донбасу


Джон Гербст
Джон Гербст

Росія має повернути Україні Крим і окуповані райони Донбасу без ніяких умов, заявив колишній посол США в Україні, нині директор Євразійської програми неурядової організації зі США «Атлантична рада» Джон Гербст.

«Ми вважаємо, що Україна повинна мати суверенітет і територіальну цілісність і на Донбасі, і у Криму», – сказав він в ефірі програми «Чорне дзеркало» на телеканалі «Інтер».

«Наша адміністрація неодноразово заявляла, що немає ніякого зв’язку між нашою дипломатією щодо Сирії і нашою дипломатією щодо України», – наводить слова Гербста агентство «Інтерфакс-Україна».

Він додав, що зусилля США можна вважати недосить повними, але при цьому стосовно санкцій щодо Росії роль президента США Барака Обами є позитивною.

Сполучені Штати Америки є одним із головних союзників України в її протистоянні агресії Росії, спершу у Криму, а потім на сході України. Вашингтон підтримує Київ дипломатично, фінансово, а також нелетальною військовою допомогою, а щодо Москви в координації з Європейським союзом запровадив низку санкцій через цю агресію.

XS
SM
MD
LG