Доступність посилання

ТОП новини

«Опора» заявляє, що в Кривому Розі побили її офіційного спостерігача


У Кривому Розі 25 березня ввечері, за два дні до позачергових виборів міського голови, побили офіційного спостерігача Громадянської мережі «Опора». Про це заявили в самій організації.

За даними з «Опори», інцидент стався, коли офіційний спостерігач організації Антон Кравченко намагався взяти коментар у водія таксі, який наклеїв на своє авто агітаційний матеріал за одного з кандидатів. Водій почав лаятись, побив спостерігача і, намагаючись втекти, скоїв ДТП.

«Антон Кравченко повідомив, що є офіційним спостерігачем за виборами, зараз викликає поліцію і буде складати протокол про порушення. Розлючений водій, вийшов з машини і вдарив Кравченка головою в обличчя. Під час сутички було багато свідків. Це відбувалося просто на платформі автовокзалу. Люди намагались заспокоїти водія, і він почав тікати на своєму таксі, але Антон Кравченко став у нього на шляху і таксист наїхав на нього», – заявили в «Опорі».

Як поінформували в «Опорі», на виклик приїхала поліція та швидка допомога, яка потім забрала спостерігача до лікарні. Правоохоронці склали заяву про напад та перешкоджання діяльності на офіційного спостерігача.

В «Опорі» нагадали, що Закон України «Про місцеві вибори» забороняє розміщувати носії політичної реклами на зовнішній поверхні та всередині транспортних засобів, зокрема, таксі.

У суботу в міському відділі поліції Кривого Рогу Радіо Свобода підтвердили, що зареєстрували інцидент зі спостерігачем в журналі єдиного обліку Довгинцівського районного відділу поліції.

27 березня в Кривому Розі відбудуться позачергові вибори міського голови. Голосування буде проводитись на 293 дільницях, загальна кількість виборців в місті – понад 500 тисяч.

XS
SM
MD
LG