Доступність посилання

ТОП новини

США з партнерами на саміті у Вашингтоні проаналізують опір угрупованню «Ісламська держава» – Обама


Президент США Барак Обама
Президент США Барак Обама

Президент США Барак Обама заявив, що Сполучені Штати спільно з союзниками проаналізують міжнародні зусилля, спрямовані на протидію угрупованню «Ісламська держава». Це станеться наступного тижня у Вашингтоні, де відбудеться саміт лідерів ядерних держав.

У щотижневому радіозверненні 26 березня Обама підтвердив свою обіцянку продовжувати боротьбу проти екстремістського угруповання, підкресливши, що джигадисти взяли на себе відповідальність за теракти в Брюсселі.

Обама висловив співчуття родинам двох американців та інших загиблих або постраждалих під час вибухів у Брюсселі 22 березня. Президент США запевнив бельгійців, що відчуває їхню підтримку в боротьбі проти міжнародного тероризму.

Барак Обама заявив, що США посилили обмін розвідувальними даними з партнерами. Він повідомив, що агенти ФБР перебувають у Бельгії для сприяння в розслідуванні вибухів, жертвами яких стала 31 людина, а поранення зазнали ще 270.

Раніше цього тижня в Адміністрації президента України повідомили про намір Петра Порошенка взяти участь у саміті з питань ядерної безпеки у Вашингтоні.

XS
SM
MD
LG