Доступність посилання

ТОП новини

У «день тиші» в Кривому Розі є білборди, які можна розцінити як політичну агітацію – координатор «Опори»


У «день тиші» у Кривому Розі фіксують білборди, які можна розцінити як політичну агітацію. Про це в суботу Радіо Свобода повідомив координатор виборчих програм Громадянської мережі «Опора» в Дніпропетровській області Сергій Федько.

За інформацією Сергія Федька, в місті залишилися незаклеєними білборди на кшталт «Подтверим свій выбор, остановим беспредел», «Если мера не выберем мы, власть захватят они», «27 березня Кривий Ріг обирає майбутнє», на яких вгадуєтьсястилістика та колористика виборчої агітації певних кандидатів.

Як зазначив Сергій Федько, усі «сумнівні білборди» – без вихідних даних, відтак довести причетність виборчих штабів до них «дуже складно».

«Білборди є, і візуально, звісно, простежується порушення. Однак на них немає вихідних даних – накладу, тиражу, отже, довести, що це реклама того чи іншого кандидата, дуже складно. Це можна визначити тільки аналітичним шляхом. Та люди, які живуть в місті, цікавляться політикою, цей зміст розуміють. Білборди асоціюються з кандидатами та партіями, які їх висували, завдяки кольоровій гамі, символіці тощо. Це явні кольори певних кандидатів, тобто агітація фактично відбувається, однак чи можна притягнути за це до відповідальності – напевно, складно», – сказав Сергій Федько.

27 березня в Кривому Розі відбудуться позачергові вибори міського голови. Голосування буде проводитись на 293 дільницях, загальна кількість виборців в місті – понад 500 тисяч осіб.

XS
SM
MD
LG