Доступність посилання

ТОП новини

Упродовж дня сепаратисти 16 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ – штаб АТО


©Shutterstock
©Shutterstock

Упродовж суботи проросійські сепаратисти на Донбасі 16 разів відкривали вогонь по позиціях військових Збройних сил України. Про це йдеться в повідомленні пре-центру на сторінці у Facebook.

«Впродовж двох годин по укріпленнях українських воїнів поблизу Зайцеве та Майорська було здійснено 65 пострілів. Прицільний вогонь ворога по силам АТО було скеровано і в напрямку Авдіївки, Луганського, Ленінського, Опитного, Новгородського. Тут противник використав міномети 120 та 82-міліметрових калібрів, гранатомети, кулемети та стрілецьку зброю. З метою утримання своїх позицій українським захисникам вкотре довелося декілька разів відкривати вогонь у відповідь в районі Авдіївки. А на маріупольському напрямку, поблизу Мар’їнки, по нашим позиціям знову «працював» снайпер», – йдеться в повідомленні.

В штабі не повідомляють, чи є постраждалі в результаті цих обстрілів українські військові.

Повідомляється також, що проросійські сепаратисти поблизу Нижньотеплого спробували штурмом взяти позиції одного із опорних пунктів українських військових.

«Завдяки злагодженості та миттєвій реакції військовослужбовців Збройних сил України, які відразу відкрили вогонь у відповідь, ворожі плани було зірвано», – повідомили в українському штабі.

Як повідомили раніше в прес-центрі штабу АТО, за минулу добу на Донбасі було зафіксовано 39 обстрілів з боку сепаратистів, двоє українських військових загинули, 11 були поранені.

Сепаратисти з угруповання «ДНР» заявляють, що українські військові за минулу добу майже 200 разів обстріляли території, які бойовики контролюють. Також, як стверджують донецькі сепаратисти, в результаті мінометного обстрілу були поранені троє їхніх бійців. В угрупованні кажуть про щоденне прибуття до Авдіївки автоколон ЗСУ з боєприпасами.

Луганські сепаратисти стверджують, що українська стягує озброєння до лінії зіткнення.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG