Доступність посилання

ТОП новини

Черкащани підтримали Савченко 30-кілометровим забігом


Під час забігу
Під час забігу

На підтримку ув’язненої в Росії українки Надії Савченко черкащани пробігли 30 кілометрів зі Сміли до Черкас. Таку дистанцію бігуни здолали приблизно за 2,5 години.

У марафоні на підтримку Савченко взяли участь сміляни, кам’янчани, а також жителі Черкас. Серед 25 учасників найстаршому – понад 70 років.

За словами марафонців, вони бігли заради Надії Савченко, бо вона нині – «символ Незалежності України».

«Звісно, нам важко бігти, але ще важче тим, хто зараз воює, і ще важче тим, хто потрапив у полон», – зауважив учасник забігу В’ячеслав Черненко, який не вперше долає цю дистанцію.

Зі Сміли до Черкас марафонці бігли розбитими дорогами. Вони кажуть, що втрапляли ногами у великі ями, однак мети не полишили.

«Плакат із фото Надії, який ми розгорнули у Смілі на початку марафону, додав нам сили. Можливо, саме тому під час бігу відкрилося друге дихання. У дорозі заважав вітер та ями, але думка про те, що Надії ще важче, не дозволяла зупинитися. Долати дистанцію тут нам легше, ніж Надії сидіти там», – пояснив учасник марафону Володимир Сіренко.

Біля стели «Черкаси» на в’їзді у місто на бігунів чекали місцеві спортсмени та студенти, які й продовжили марафон вулицями Черкас.

XS
SM
MD
LG