Доступність посилання

ТОП новини

«Опора» повідомила про деякі порушення на виборах мера у Кривому Розі – загалом 26


Громадянська мережа «Опора» повідомила про деякі порушення на позачергових виборах міського голови Кривого Рогу, серед яких найпоширенішим вона назвала підвезення виборців.

Як повідомили в мережі, в період із 12:00 до 16:00 спостерігачі «Опори» виявили випадки порушення таємниці голосування на 1,25% виборчих дільниць Кривого Рогу. Натомість на 2,5 % виборчих дільниць міста зафіксовані випадки фотографування бюлетенів, що прямо заборонено законодавством. У той же час, на 17,5 % дільниць міста виявлені незначні процедурні порушення.

У часовий період із 8:00 до 16:00 спостерігачі «Опори» зафіксували загалом 26 інцидентів, пов’язаних із виборчим процесом. Найбільше з них стосувалися випадків підвезення виборців – 14, спроб фотографування виборчих бюлетенів зафіксували 2, спробу фальсифікації виборчої документації – 1, присутність сторонніх осіб – 1, спробу грошового підкупу виборця – 1, винесення виборчого бюлетеня з приміщення дільниці – 1, інших порушень зафіксували 5.

Також в «Опорі» повідомили, що станом на 16-у годину активність виборців склала 44,9% (похибка – 1,1%). Активісти додали для порівняння, що на повторному голосуванні на виборах Криворізького міського голови 15 листопада 2015 року станом на 16-у годину явка складала 28%.

Як повідомили раніше в поліції Дніпропетровської області, загалом становище у Кривому Розі стабільне, серйозних порушень, що могли б вплинути на перебіг і результати виборів, наразі не зафіксували.

У неділю, 27 березня, у Кривому Розі відбуваються позачергові вибори міського голови. На посаду претендують 15 кандидатів, серед них і чинний мер Юрій Вілкул.

XS
SM
MD
LG