Доступність посилання

ТОП новини

Кривий Ріг: поліція отримала і перевіряє повідомлення про підвезення виборців


Поліція отримала близько 30 повідомлень про порушення на позачергових виборах мера міста, зокрема, про організоване підвезення виборців на дільниці, повідомили в міському відділі поліції.

За даними відомства, більшість скарг стосується прихованої агітації кандидатів, яка майоріла в місті в «день тиші» й у день голосування.

Також, як поінформували в поліції, було зареєстровано кілька повідомлень про підвезення виборців на дільниці у трьох районах міста. За повідомленням поліції, наразі ці скарги перевіряють: перевізники мають надати документи, на основі яких вони здійснювали трансфер.

«Усі отримані заяви про порушення зафіксовані й перевіряються. Так само й заяви про підвезення виборців. Чи будуть порушені кримінальні провадження, буде відомо вже завтра», – сказала Радіо Свобода речник міського управління поліції Кривого Рогу Оксана Бранецька.

Раніше Комітет виборців України повідомив про організоване підвезення на дільниці виборців, в основному пенсійного віку. «Перевезення здійснюється місцевими перевізниками – маршрутними таксі. Спостерігачі КВУ фіксують підвезення в усіх районах міста», – поінформували в КВУ.

27 березня у Кривому Розі відбулися позачергові вибори міського голови. Для голосування працювали 293 дільниці, загальна кількість виборців у місті – понад 500 тисяч осіб. На посаду міського голови претендують 15 кандидатів.

XS
SM
MD
LG