Доступність посилання

ТОП новини

Військові Пакистану заявили, що покарають винуватців теракту, який забрав життя понад 70 людей


Чоловік несе до лікарні пораненого через вибух хлопчика, Лагор, Пакистан, 27 березня 2016 року
Чоловік несе до лікарні пораненого через вибух хлопчика, Лагор, Пакистан, 27 березня 2016 року

Влада Пакистану пообіцяла вистежити злочинців, які влаштували у неділю в Лагорі теракт, жертвами якого, за останніми даними, стали 72 людини, 29 з яких – діти, також близько 300 людей були поранені.

«Ми повинні притягнути до відповідальності вбивць наших невинних братів, сестер та дітей і ніколи не дозволяти цим диким нелюдам посягати на наше життя і свободу», – заявив військовий речник Пакистану, генерал Асім Баджва на своїй сторінці у Twitter.

Влада оголосила триденну жалобу.

Вибух у місті Лагорі на сході Пакистану прогримів у неділю біля входу в багатолюдний громадський парк у центрі міста і дитячого майданчика в той час, коли в парку святкувала Великдень громада місцевої християнської меншини. Як повідомила пізніше поліція, більшість з понад 70 загиблих були мусульманами.

Відповідальність за напад узяло на себе ісламістське угруповання «Джамаат-уль-ахрар», речник якого заявив, що напад був спрямований саме проти християн. За його словами, це «сигнал» прем’єр-міністрові Пакистану Навазові Шаріфу, для якого пакистанська провінція Пенджаб, центром якої є Лагор, є політичною базою підтримки.

XS
SM
MD
LG