Доступність посилання

ТОП новини

Російський міністр каже, що обговорив із послом США санкції, посол заперечив це


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Міністр економічного розвитку Росії Олексій Улюкаєв заявив, що в перебігу зустрічі з послом США в Росії Джоном Теффтом обговорив, серед низки інших питань, і накладені на Москву санкції через її агресію проти України.

За його словами, в Росії хотіли б, щоб історія з санкціями закінчилася якнайшвидше.

Міністр нагадав, що у США пов’язують можливість зняти санкції, накладені через агресію на Донбасі, з повним виконанням мінських домовленостей, і заявив, що в Москві «повністю підтримують такий підхід».

Водночас посол заперечив, що в перебігу зустрічі з міністром узагалі йшлося про санкції. Як сказав Теффт російському агентству «Інтерфакс», у розмові з Улюкаєвим ішлося загалом про економічну ситуацію в Росії, про санкції ж мови не було.

Сполучені Штати Америки, а також низка інших країн світу і Європейський союз, запровадили, починаючи з весни 2014 року, кілька пакетів санкцій – спершу через окупацію Росією українського Криму й заяву про анексію півострова, потім через втручання на Донбасі. При цьому всі вони заявляють, що санкції, накладені через втручання на сході України, будуть чинними до повного виконання Росією й підтримуваними нею сепаратистами в Україні кількох пакетів мінських домовленостей про врегулювання в цьому регіоні, а санкції, пов’язані з окупацією Криму, – до деокупації півострова.

Росія ж заявляє, що взагалі не є стороною мінських домовленостей, які вона підписувала, мовляв, лише як «гарант», а відтак і не має за ними ніяких зобов’язань і не має наміру виконувати їх.

XS
SM
MD
LG