Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК визнала Бригинця і Білоцерківця обраними депутатами від БПП


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Центральна виборча комісія визнала обраними і зареєструвала двох народних депутатів України від «Блоку Петра Порошенка» – Олександра Бригинця і Дмитра Білоцерківця.

Як повідомляє прес-служба ЦВК, 26 березня до комісії надійшли рішення позачергового з’їзду партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» від 25 березня про дострокове припинення повноважень народних депутатів України Миколи Томенка та Єгора Фірсова.

Крім того, 28 березня з апарату Верховної Ради надійшли копії заяв Томенка та Фірсова про їхній вихід зі складу фракції партії «Блок Петра Порошенка».

У ЦВК наголошують, що, відповідно до Конституції, рішення про дострокове припинення повноважень народного депутата України у зв’язку з його виходом зі складу фракції політичної партії, від якої його було обрано, ухвалюється вищим керівним органом відповідної політичної партії.

Таким чином, повноваження народних депутатів Томенка і Фірсова були достроково припинені після рішення позачергового з’їзду партії «Блок Петра Порошенка», у зв’язку з чим два мандати народного депутата стали вакантними, додають в ЦВК.

Раніше Томенко і Фірсов, які пройшли до парламенту за списками «Блоку Петра Порошенка», вийшли зі складу його фракції.

XS
SM
MD
LG