Доступність посилання

ТОП новини

Фракція «Блоку Порошенка» висунула Гройсмана на прем’єра і вирішила припинити членство в коаліції


Олексій Гончаренко, архівне фото
Олексій Гончаренко, архівне фото

Фракція «Блоку Петра Порошенка» висунула кандидатуру голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана на посаду прем’єр-міністра України і вирішила припинити членство в коаліції, повідомила пресова служба партії з посиланням на заступника голови фракції Олексія Гончаренка.

За повідомленням, членство фракції в коаліції вирішено припинити, поки не буде схвалено рішення щодо обрання нового прем’єра.

За словами заступника голови фракції, це рішення доручили оголосити голові фракції Юрієві Луценку на засіданні Верховної Ради. «Коли він це зробить, коаліція вже остаточно припинить своє існування», – додав Гончаренко.

У повідомленні не уточнено, коли саме має бути зроблене це оголошення.

Останніми тижнями серед українських політиків наростає невдоволення роботою уряду під керівництвом Арсенія Яценюка. Серед іншого, вимогу відставки нинішнього Кабінету міністрів висунув з’їзд партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність», який також підтримав висунення на посаду нового прем’єра нинішнього голову Верховної Ради Володимира Гройсмана. Спікер уже висловив готовність очолити уряд, якщо фракції коаліції підтримають його кандидатуру, і подав керівникам фракцій свою програму дій на посаді прем’єра.

XS
SM
MD
LG