Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: кількість обстрілів з боку сепаратистів рекордно зросла – 72


Проросійський сепаратист, архівне фото
Проросійський сепаратист, архівне фото

У прес-центрі штабу АТО у вівторок вранці повідомили про рекордне за минулу добу зростання кількості обстрілів з боку проросійських сепаратистів на Донбасі – 72. Про це йдеться в повідомленні прес-центру на сторінці у Facebook.

«Найгарячіше було на донецькому напрямку, а саме в Авдіївці. Тут позиції наших військ ворог обстріляв 21 раз, і вже традиційно з мінометів 120 та 82-міліметрового калібру. Також зі зброї, забороненої Мінськими домовленостями, були обстріляні Луганське, Ленінське, Зайцеве, Майорськ. А по захисниках останнього населеного пункту ворог застосував, окрім цього, ствольну артилерію 152-міліметрового калібру. На маріупольському напрямку ворог відкривав вогонь зі стрілецької зброї та гранатометів по наших рубежах в Мар’їнці, а на Луганському напрямку по Попасній», – мовиться в повідомленні.

Українська сторона заявляє, що 10 разів відкривала вогонь у відповідь, щоб не дозволити наступ сепаратистів.

Чи є постраждалі в результаті обстрілів українські військові, не повідомляється.

Сепаратисти з угруповань «ДНР» та «ЛНР» в обстрілах звинувачують українську сторону і заявляють, що за минулу добу з боку обстрілів ЗСУ поранень зазнали троє бійців незаконних збройних угруповань на Донеччині і дві цивільні жінки на Луганщині.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG