Доступність посилання

ТОП новини

Науковці заявили про рекордно низьке зростання рівня арктичного льоду цієї зими


Американські науковці заявили про рекордно низьке зростання рівня арктичного льоду цієї зими через незвично теплу температуру повітря. Як повідомили у Національному інформаційному центрі снігу і льоду, станом на 24 березня, морський лід Північного Льодовитого океану досяг цьогорічного максимуму у 5 мільйонів 607 тисяч квадратних миль, що на 5 тисяч квадратних миль менше, ніж попередній найнижчий рівень минулого року. Це також на 431 тисячу квадратних миль менше, ніж в середньому за 30 років.

Взимку було настільки тепло, що в Баренцевому морі між Росією і Аляскою не було льоду більшу частину зими, що дуже незвично, зауважують науковці.

У центрі снігу і льоду також зауважили, що зимова температура над Північним полюсом була на 16 градусів за Фаренгейтом теплішою, ніж зазвичай, в той час як на інших частинах Арктики фіксували від 4 до 11 градусів за Фаренгейтом теплішу від звичної температуру.

Науковець NASA Уолт Мейєр заявив, що цьогорічний крижаний покрив не порушив надто рекордно низького рівня, але це вже є «знаком оклику» на довгострокову тенденцію, пов'язану з глобальним потеплінням.

Вимірювати рівень морського льоду з супутників науковці почали у 1979 році.

XS
SM
MD
LG