Доступність посилання

ТОП новини

Озброєні люди в масках проводять обшук в родині кримських татар – Смедляєв


Заїр Смедляєв
Заїр Смедляєв

Голова ЦВК Курултаю кримських татар Заїр Смедляєв повідомив про обшук у вівторок в родині кримських татар, що мешкають в селі Новоіванівка Красноперекопського району анексованого Росією Криму. За його інформацією, на обшуку присутні озброєні люди в масках.

«Зараз в Красноперекопському районі в селі Новоіванівка вулиця Смоленська, 17, в будинку Ісаєва Мідата проходить обшук. Традиційно, люди в масках зі зброєю, які прибули на трьох легкових і двох газельях», – повідомив Смедляєв на сторінці у Facebook.

Інші подробиць про подію немає, як і коментарів від російських правоохоронних органів Криму.

Хвиля обшуків у делегатів Курултаю кримських татар пройшла минулого тижня в Криму, поліція причин не вказувала.

Раніше голова Ради безпеки Росії Микола Патрушев провів нараду в Криму, заявивши про збереження загрози дестабілізації ситуації на півострові.

Міжнародні організації, зокрема Європарламент, неодноразово заявляли про порушення прав людини в незаконно анексованому Росією Криму, в тому числі, щодо кримськотатарського населення, і закликали Москву припинити порушення. Підконтрольна Росії влада Криму називає такі заяви «перебільшенням».

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели ряд економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG