Доступність посилання

ТОП новини

Указ про демобілізацію набув чинності


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Указ про звільнення в запас військовослужбовців, призваних під час четвертої хвилі часткової мобілізації, опублікований у газеті «Урядовий кур’єр» 29 березня. Таким чином він набув чинності.

Президент України Петро Порошенко підписав указ про демобілізацію військовослужбовців четвертої хвилі часткової мобілізації 25 березня.

У запас буде звільнено 45 тисяч військовослужбовців, призваних на службу указом від 21 липня 2014 року і указом від 14 січня 2015 року.

Як заявив президент, указ про демобілізацію не вплине на рівень обороноздатності держави.

Порошенко також заявив про вищі, ніж минулого ркоу, темпи укладання контрактів з військовослужбовцями і висловив сподівання на укладення близько 14 тисяч контрактів з військовослужбовцями на проходження служби у війську.

Раніше президент Петро Порошенко заявляв, що не ухвалив рішення про направлення до Верховної Ради законопроекту про оголошення чергової хвилі мобілізації.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. Тоді влада України оголосила проведення антитерористичної операції на частині територій Донецької і Луганської областей. Низка населених пунктів Донбасу, зокрема Донецьк і Луганськ, окуповані підтримуваними Росією бойовиками. Від квітня 2014 року, за даними ООН, на Донбасі загинули понад 9 тисяч людей, близько 21 тисячі поранені.

XS
SM
MD
LG