Доступність посилання

ТОП новини

Рада дала згоду на звільнення Шокіна


Віктор Шокін (©Shutterstock)
Віктор Шокін (©Shutterstock)

Постанову Верховної Ради про згоду на звільнення президентом генерального прокурора Віктора Шокіна підтримали 289 народних депутатів за необхідних 226

Верховна Рада України дала згоду на звільнення президентом генерального прокурора Віктора Шокіна. Відповідну постанову підтримали 289 народних депутатів за необхідних 226.

Рішення майже одноголосно підтримали фракції «Блоку Петра Порошенка», «Народний фронт», «Самопоміч», «Батьківщина» і Радикальна партія, не голосували більшістю складу «Опозиційний блок» і «Відродження».

Віктора Шокіна під час розгляду питання про його звільнення у Верховній Раді не було. Як повідомив спікер Володимир Гройсман, Шокін попросив розглядати питання без нього.

16 лютого президент Петро Порошенко повідомив, що попросив Віктора Шокіна подати у відставку з посади генерального прокурора. Пізніше того ж дня речник голови держави Святослав Цеголко повідомив, що заява генпрокурора про звільнення надійшла до адміністрації президента. Того ж дня президент вніс до Верховної Ради подання на звільнення генпрокурора. 22 лютого проект постанови про надання згоди на звільнення Шокіна був зареєстрований у парламенті.

На цю ж тему:

29.03.2016
«Сподіваюся, сюрпризів не буде, і за відставку Шокіна голоси будуть» – Добродомов

Чи готовий парламент підтримати звільнення Шокіна? далі

XS
SM
MD
LG