Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко: «Батьківщина» готова увійти до коаліції лише за умови ухвалення низки законопроектів


Юлія Тимошенко
Юлія Тимошенко

Лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявляє, що їхня фракція готова увійти до коаліції тільки за умови ухвалення низки певних законопроектів.

«Ми готові бути в коаліції, але ні в якому разі не авансом. Спочатку зробіть відповідні кроки для країни, проголосуйте закони, підпишіть ці закони, а потім будемо формувати коаліцію», – заявила Тимошенко.

«Спочатку ухвалюються певні законопроекти, які нами названі. Ці законопроекти внесені до Верховної Ради. Більшість з них пройшли вже комітети. І якщо є добра воля змінювати стратегію соціально-економічного розвитку, – це треба голосувати», – додала вона.

Зокрема, фракція «Батьківщина» наполягає на ухваленні низки законопроектів щодо соціальних стандартів, а також щодо мораторію на продаж сільськогосподарських земель до 2019 року.

Раніше сьогодні в «Блоці Петра Порошенка» заявили, що лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко обіцяє підтримати коаліцію в обмін на виконання її вимог.

28 березня лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко повідомив, що фракції «Блоку Порошенка», «Народного фронту» і «Батьківщини» домовилися у вівторок оголосити про створення нової коаліції.

У лютому з коаліції вийшли фракції «Самопоміч» і «Батьківщина». Фракція Радикальної партії Олега Ляшка теж заявляє, що вийшла з коаліції ще у вересні минулого року, однак парламентарі від цієї фракції свої підписи з коаліційної заяви не відкликали.

XS
SM
MD
LG