Доступність посилання

ТОП новини

БПП і «Народний фронт» ведуть переговори з позафракційними про поповнення їхніх фракцій – депутати


«Блок Петра Порошенка» і «Народний фронт» ведуть переговори з позафракційними депутатами про входження до їхнього складу, щоб можна було створити коаліцію лише з цих двох фракцій. Це, відповідаючи на запитання журналістів у парламенті, підтвердила депутат від «Народного фронту» Вікторія Сюмар.

«Наскільки мені відомо, справді ведуться переговори з окремими позафракційними, які можуть увійти у фракції», – зазначила Сюмар. Водночас вона вважає, що для «Народного фронту» рішення про прийняття нових депутатів буде «складним».

«Я вважаю нашу фракцію достатньо одностайною, і я вважаю, що це складна ситуація, коли туди будуть вливатися інші люди. Дуже важливо дивитися на їхню ідеологічну позицію», – сказала вона.

«Більш природний шлях, як на мене, – поповнювати коаліцію саме за рахунок збільшення президентської фракції», – сказала депутат, пояснивши це тим, що з БПП свого часу виходило багато людей, які тепер можуть повернутися до фракції.

Інформацію про переговори з позафракційними підтвердив журналістам і депутат від «Блоку Петра Порошенка» Мустафа Найєм.

«Ті умови, які (Тимошенко – ред.) висунула до коаліції, неможливі з огляду на те, які ми маємо міжнародні договори, – сказав він. – Вчора і сьогодні вночі продовжуються переговори з позафракційними депутатами, які можуть увійти (у фракції – ред.)»

«Мається на увазі не регіонали, не люди, причетні до минулої влади, а люди, які пройшли в парламент і вийшли зі своїх фракцій, або їх виключили з фракцій», – зазначив Найєм.

Фракції «Народний фронт» і «Блок Петра Порошенка» разом налічують 219 голосів, для створення коаліції потрібно 226.

XS
SM
MD
LG