Доступність посилання

ТОП новини

Сайт фонду, що проводить кампанію в Нідерландах на підтримку України, вдруге зламали


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Невідомі хакери вдруге зламали сайт фонду Brand New UKraine, який проводить в Нідерландах кампанію на підтримку асоціації України та Євросоюзу, заявили у фонді.

«У ніч з 27 на 28 перестав працювати сайт через перезавантаження трафіку. Згодом проблему виправили. Однак, сьогодні сайт не працював знову. Ми займалися налагодженням сайту. Проблему виправили, а причини з’ясовуємо», – повідомила Радіо Свобода Світлана Сайссенс, член правління фундації Brand New Ukraine.

За її словами, через сайт наразі проводиться реєстрація на безкоштовні покази кіно 31 березня і 1 квітня у рамках кампанії на підтримку угод про асоціацію з Україною на референдумі в Нідерландах 6 квітня.

Раніше про те, що «хакери вдруге зламали сайт фонду, який проводить в Нідерландах заходи на підтримку асоціації України з Європейським союзом», написав посол з особливих доручень МЗС України Дмитро Кулеба в Twitter.

Нідерланди, як і всі інші країни-члени Європейського союзу, вже завершили ратифікацію Угоди про асоціацію України і ЄС. Але, відповідно до нещодавно ухваленого закону, з ініціативи євроскептичних громадських організацій у країні 6 квітня відбудеться консультативний референдум щодо перегляду цієї ратифікації. Політики Нідерландів і Євросоюзу закликали виборців країни підтримати ратифікацію.

Результат референдуму не є безумовно обов’язковим до виконання: в разі, якщо він буде визнаний таким, що відбувся, і більшість його учасників проголосує проти ратифікації, уряд Нідерландів має подати до парламенту новий законопроект – або, відповідно до результату, про скасування ратифікації, або, всупереч результатові, про підтвердження цієї ратифікації.

У разі, якщо Нідерланди все ж відхилять ратифікацію, угода про асоціацію, включно з зоною вільною торгівлі, буде діяти між Україною і рештою 27 членами Євросоюзу.

На цю ж тему:

Політична карикатура Олексія Кустовського
Політична карикатура Олексія Кустовського

XS
SM
MD
LG